ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΜΠΑΚΑΛΙΚΟ

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΜΠΑΚΑΛΙΚΟ

Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

ΓΑΛΑ «ΤΡΙΚΚΗ» ΚΑΙ ΠΡΟΪΟΝΤΑ «ΧΑΣΙΚΟΣ» ΣΤΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΜΠΑΚΑΛΙΚΟ

Στο περιοδικό γεύσης ΒΗΜΑgourmet που κυκλοφορεί (τεύχος Ιουνίου 2012, σελ. 6 και σελ. 82-83) συναντούμε δυο από τα προϊόντα του Παραδοσιακού Μπακάλικου: το φρέσκο γάλα «ΤΡΙΚΚΗ» και το λουκάνικο «ΧΑΣΙΚΟΣ».

Το δημοσίευμα στο ΒΗΜΑgourmet.

Συγκεκριμένα αναφέρει στη στήλη «Της ώρας»: «ΓΑΛΑΤΕΝΙΟ ΑΡΩΜΑ. Κάθε μέρα η συνεταιριστική γαλακτοβιομηχανία Τρικάλων ΤΡΙΚΚΗ συλλέγει στο εργοστάσιό της 35 τόνους φρέσκο αγελαδινό γάλα από επιλεγμένες θεσσαλικές κτηνοτροφικές μονάδες που βρίσκοντα σε κοντινή απόσταση και των οποίων τα ζώα ταϊζονται με επιλεγμένες μη μεταλλαγμένες τροφές. Από εκεί το γάλα παστεριώνεται, ομογενοποιείται και διανέμεται. Ένα γάλα μυρωδάτο και πλούσιο γευστικά, με βελούδινη υφή, που καλύτερα να πίνεται κρύο για να διατηρεί όλα τα θρεπτικά συστατικά του. Π.Λ.».
Περισσότερες πληροφορίες για τα προϊόντα ΤΡΙΚΚΗ θα βρείτε πατώντας εδώ.

Σε άλλο σημείο του περιοδικού και στο ρεπορτάζ «ντουλάπι» (επιμελείται ο Πάνος Λιόντης) αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στο χοιρινό λουκάνικο με σταμναγκάθι που διαθέτουμε:
Χοιρινό λουκάνικο με σταμναγκάθι «Χάσικος» από το Ρέθυμνο.
«9. Χοιρινό με σταμναγκάθι
Οι αδερφοί Κώστας και Νεκτάριος Χάσικος, συνεχίζοντας την οικογενειακή παράδοση 50 ετών στο Ρέθυμνο, μας προτείνουν ένα λουκάνικο που γίνεται από μείγμα χοιρινού κρέατος με αρωματικά του βουνού και το πλούσιο σε αντιοξειδωτικά σταμναγκάθι. Το λουκάνικο ωριμάζει γαι 24 ώρες και σιγοκαπνίζεται για να καταλήξει να μαριναριστεί σε ελαιόλαδο. Δοκιμάστε το τηγανητό με χόρτα τσιγαριαστά ή ακόμη και σε φρικασέ, 9,90 ευρώ / κιλό (ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΜΠΑΚΑΛΙΚΟ)».
Περισσότερες πληροφορίες για το λουκάνικο με σταμναγκάθι «Χάσικος», καθώς και μαγειρικές προτάσεις για να το απολαύσετε, θα βρείτε πατώντας εδώ.