Το «Παραδοσιακό Μπακάλικο» του Γιάννη Βογιατζιδάκη ή Μπακαλογιάννη βρίσκεται στο Παγκράτι (Πλατεία Βαρνάβα, Πρόκλου 31, κοντά στο Καλλιμάρμαρο-Παναθηναϊκό Στάδιο, τηλ.: 210-7560055) και στην Ηλιούπολη (Πλατεία 28ης Οκτωβρίου 2, κοντά στο Δημαρχείο Ηλιούπολης, τηλ.: 210-9954500). Παραδοσιακό Μπακάλικο: ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΑ ΤΑ... ΚΑΛΥΤΕΡΑ!!!
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΜΠΑΚΑΛΙΚΟ
Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012
Ο ΜΠΑΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ... ΑΛΩΝΙΖΕΙ ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΑ
Ο Μπακαλογιάννης δοκιμάζει τις καλύτερες γραβιέρες. |
Ο Μπακαλογιάννης ποτέ δεν κοιμάται! Μόνο αναπαύεται! Έτσι και φέτος, παρά τις φήμες ότι έκανε παρατεταμένες διακοπές, δεν έκλεισε μάτι ούτε λεπτό... Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού αλώνισε (μεταφορικά) πόλεις, κωμοπόλεις, κεφαλοχώρια, χωριά, οικισμούς, μετόχια και μιτάτα της Κρήτης -και όχι μόνο. Πάντα με σκοπό να διαθέσει από τα καλά... τα καλύτερα προϊόντα σε φίλους και πελάτες. Επειδή ο ανταγωνσιμός παραμονεύει θα σας δώσουμε μόνο λίγα στοιχεία. Τα υπόλοιπα στα ράφια μας...
Επισκέφτηκε, λοιπόν, τα ζυμαρικά ΜΕΛΚΟ και το φούρνο ΒΑΡΔΑΚΗ στο Ηράκλειο καθώς και το τυροκομείο ΓΑΣΠΑΡΑΚΗ στους Κούμους του Ρεθέμνους. Από εκεί και οι φωτογραφίες που ακολουθούν...
Αυτή θα δοκιμάσω! |
Ο Μπακαλογιάννης δοκιμάζει μυζήθρα. Το τερπνόν μετά του ωφελίμου! |
...Με τον τυροκόμο και συγγενή Νίκο Γασπαράκη. |
Συζητώντας κι αναλύοντας τις τελευταίες λεπτομέρεις. |
ΤΟ «ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΜΠΑΚΑΛΙΚΟ» ΣΤΟ SPIEGEL ONLINE
Στο παγκοσμίως γνωστό περιοδικό SPIEGEL (στην ON-LINE έκδοση) φιλοξενήθηκε το «Παραδοσιακό Μπακάλικο».
«...Οι καταναλωτές αναρωτιούνται πλέον πιο συγκεκριμένα πώς ξοδεύουν τα ευρώ τους. «Σε καιρούς κρίσης ο κόσμος θέλει περισσότερο ελληνικά προϊόντα», λέει η Γιώτα Τσιονοπούλου, η οποία εργάζεται σε ένα μπακάλικο με εκλεκτά προϊόντα, σε μια συνοικία της Αθήνας, στο Παγκράτι. Εκεί υπάρχουν μόνο ελληνικά τρόφιμα -από ρύζι της Μακεδονίας μέχρι μέλι από την Κρήτη. Τα καταστήματα πάνε καλά, αναφέρει η 50χρονη. Εν μέσω κρίσης ο ιδιοκτήτης άνοιξε και ένα δευτερο κατάστημα».
Και στο γερμανικό πρωτότυπο: «...Nun überlegen sich Verbraucher offenbar genauer, wofür sie ihre Euro ausgeben. "In Krisenzeiten wollen die Menschen mehr griechische Erzeugnisse", sagt Yota Tsionopoulou, die in einem Feinkostladen im Athener Stadtteil Pangrati arbeitet. Dort gibt es nur Lebensmittel aus Griechenland - von Reis aus der Region Mazedonien bis zu Honig aus Kreta. Die Geschäfte liefen gut, erzählt die 50-Jährige. Mitten in der Krise habe der Besitzer einen zweiten Laden eröffnet».
Και στο γερμανικό πρωτότυπο: «...Nun überlegen sich Verbraucher offenbar genauer, wofür sie ihre Euro ausgeben. "In Krisenzeiten wollen die Menschen mehr griechische Erzeugnisse", sagt Yota Tsionopoulou, die in einem Feinkostladen im Athener Stadtteil Pangrati arbeitet. Dort gibt es nur Lebensmittel aus Griechenland - von Reis aus der Region Mazedonien bis zu Honig aus Kreta. Die Geschäfte liefen gut, erzählt die 50-Jährige. Mitten in der Krise habe der Besitzer einen zweiten Laden eröffnet».
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)