ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΜΠΑΚΑΛΙΚΟ

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΜΠΑΚΑΛΙΚΟ

Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

ΓΕΥΣΤΙΚΗ ΔΟΚΙΜΗ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012

Δοκιμάστε και θα... ξαναδοκιμάσετε!
Ο... νόστιμος χορός των γευστικών δοκιμών του «Παραδοσιακού Μπακάλικου» της Ηλιούπολης αρχίζει από αυτό το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου από 11 το πρωί μέχρι και 5 το απόγευμα. Πρεμιέρα με τα λουκάνικα και αλλαντικά «Δανάη».
Το λογότυπο των αλλαντικών «Δανάη».

Ο ΜΠΑΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ... ΑΛΩΝΙΖΕΙ ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΑ

Ο Μπακαλογιάννης δοκιμάζει τις καλύτερες γραβιέρες.
Ο Μπακαλογιάννης ποτέ δεν κοιμάται! Μόνο αναπαύεται! Έτσι και φέτος, παρά τις φήμες ότι έκανε παρατεταμένες διακοπές, δεν έκλεισε μάτι ούτε λεπτό... Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού αλώνισε (μεταφορικά) πόλεις, κωμοπόλεις, κεφαλοχώρια, χωριά, οικισμούς, μετόχια και μιτάτα της Κρήτης -και όχι μόνο. Πάντα με σκοπό να διαθέσει από τα καλά... τα καλύτερα προϊόντα σε φίλους και πελάτες. Επειδή ο ανταγωνσιμός παραμονεύει θα σας δώσουμε μόνο λίγα στοιχεία. Τα υπόλοιπα στα ράφια μας...
Επισκέφτηκε, λοιπόν, τα ζυμαρικά ΜΕΛΚΟ και το φούρνο ΒΑΡΔΑΚΗ στο Ηράκλειο καθώς και το τυροκομείο ΓΑΣΠΑΡΑΚΗ στους Κούμους του Ρεθέμνους. Από εκεί και οι φωτογραφίες που ακολουθούν...
Αυτή θα δοκιμάσω!

Ο Μπακαλογιάννης δοκιμάζει μυζήθρα. Το τερπνόν μετά του ωφελίμου!

...Με τον τυροκόμο και συγγενή Νίκο Γασπαράκη.

Συζητώντας κι αναλύοντας τις τελευταίες λεπτομέρεις.



ΤΟ «ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΜΠΑΚΑΛΙΚΟ» ΣΤΟ SPIEGEL ONLINE

«Η πωλήτρια εκλεκτών προϊόντων Γιώτα Τσιονοπούλου βγάζει ένα ισχυρό συμπέρασμα: Σε καιρούς κρίσης ο κόσμος αναζητά περισσότερο ελληνικά προϊόντα». («Auch Feinkosthändlerin Yota Tsionopoulou verzeichnet eine verstärkte Nachfrage: "In Krisenzeiten wollen die Menschen mehr griechische Erzeugnisse»).
Στο παγκοσμίως γνωστό περιοδικό SPIEGEL (στην ON-LINE έκδοση) φιλοξενήθηκε το «Παραδοσιακό Μπακάλικο». 
Δείτε όλο το δημοσίευμα πατώντας εδώ και τη φωτογραφία εδώ. 
Πιο συγκεκριμένα σε ρεπορτάζ-αφιέρωμα στις 29 Ιουνίου 2012 με τίτλο «Πατριωτική κατανάλωση», που επιμελούνται και υπογράφουν οι Λαμπρινή Θωμά και Γεώργιος Χριστίδης, αναφέρεται μεταξύ άλλων...
«...Οι καταναλωτές αναρωτιούνται πλέον πιο συγκεκριμένα πώς ξοδεύουν τα ευρώ τους. «Σε καιρούς κρίσης ο κόσμος θέλει περισσότερο ελληνικά προϊόντα», λέει η Γιώτα Τσιονοπούλου, η οποία εργάζεται σε ένα μπακάλικο με εκλεκτά προϊόντα, σε μια συνοικία της Αθήνας, στο Παγκράτι. Εκεί υπάρχουν μόνο ελληνικά τρόφιμα -από ρύζι της Μακεδονίας μέχρι μέλι από την Κρήτη. Τα καταστήματα πάνε καλά, αναφέρει η 50χρονη. Εν μέσω κρίσης ο ιδιοκτήτης άνοιξε και ένα δευτερο κατάστημα».
Και στο γερμανικό πρωτότυπο: «...Nun überlegen sich Verbraucher offenbar genauer, wofür sie ihre Euro ausgeben. "In Krisenzeiten wollen die Menschen mehr griechische Erzeugnisse", sagt Yota Tsionopoulou, die in einem Feinkostladen im Athener Stadtteil Pangrati arbeitet. Dort gibt es nur Lebensmittel aus Griechenland - von Reis aus der Region Mazedonien bis zu Honig aus Kreta. Die Geschäfte liefen gut, erzählt die 50-Jährige. Mitten in der Krise habe der Besitzer einen zweiten Laden eröffnet».