ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΜΠΑΚΑΛΙΚΟ

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΜΠΑΚΑΛΙΚΟ

Τρίτη, 27 Δεκεμβρίου 2011

Ο ΜΠΑΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ

Γνωρίστε το δημιουργό των καταστημάτων «ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΜΠΑΚΑΛΙΚΟ» Γιάννη Βογιατζιδάκη ή Μπακαλογιάννη (προσοχή: Κάθε περιγραφή ωχριά μπροστά στην άμεση επαφή-επικοινωνία!).
Ο Γιάνννης Βογιατζιδάκης ή Μπακαλογιάννης.Ο Γιάννης Παντελή Βογιατζιδάκης ή Μπακαλογιάννης γεννήθηκε στις 16 Οκτωβρίου 1978 στο χωριό Σαϊτούρες του ορεινού Ρεθύμνου. (Περισσότερες πληροφορίες για το χωριό Σαϊτούρες πατώντας εδώ και εδώ).
Η Παναγία η Ευαγγελίστρια στην πλατεία τω Σαϊτουρώ.


Στις Σαϊτούρες («το χωριό μου έχει 17 κατοίκους, όταν είμαι κι εγώ εκεί») πέρασε και τα παιδικά του χρόνια. Δεν είχε μεγάλη κλίση στα γράμματα -για την ακρίβεια ούτε μικρή!- αλλά είχε κλίση στις τέχνες...


...Σε ποιες τέχνες; Στις κτηνοτροφικές και τις γεωργικές βέβαια... Βοσκόπουλο με πρόβατα («οζά») και κατσίκες («αίγες»), παρασκεύη τυροκομικών προϊόντων οικοτεχνικά (φέτα, γραβιέρα, γιαούρτι, μυζήθρα και ξυνομυζήθρα), αμπέλια (ρακή και κρασί), ελιές...
Ο Μπακαλογιάννης σε βραδινή του έξοδο.


....Ασχολήθηκε ακόμη, φεύγοντας από το χωριό, για το Ρέθυμνο και την Αθήνα με την τοποθέτηση πλακιδίων και μαρμάρων και την κατασκευή και συντήρηση μνημείων.
...Επειδή όμως, όπως λένε, πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά το χούι και όπως, πάλι λένε, οι μεγάλοι έρωτες δεν ξεχνιούνται ο Μπακαλογιάννης γυρνά στην ελληνική φύση και στα ελληνικά, παραδοσιακά προϊόντα με άλλη ιδιότητα: ιδρύει τον Απρίλη του 2008 το πρώτο Παραδοσιακό Μπακάλικο στο Παγκράτι και λίγο αργότερα, το Σεπτέμβρη του 2010, το δεύτερο Παραδοσιακό Μπακάλικο στην Ηλιούπολη.
Ο Μπακαλογιάννης αλωνίζει όλη την Ελλάδα, επισκέπτεται μικρούς παραγωγούς και επιλέγει τα καλύτερα ελληνικά παραδοσιακά προϊόντα.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
Γιάννης Βογιατζιδάκης (Μπακαλογιάννης)
κινητό τηλέφωνο: 6942848064
-προσωπική διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (mail):
mpakalogiannis@yahoo.gr
-Τo blog (ηλεκτρονικό ημερολόγιο) του Παραδοσιακού Μπακάλικου:
http://paradosiakompakaliko.blogspot.com
-Η σελίδα στο facebook του Παραδοσιακού Μπακάλικου:
http://facebook.com/paradosiako.mpakaliko
-Συνδεθείτε με το Γιάννη Βογιατζιδάκη στο
facebook (προσωπική σελίδα) πατώντας εδώ.

-«Παραδοσιακό Μπακάλικο», Παγκράτι, Πλατεία Βαρνάβα, Πρόκλου 31, κοντά στο Καλλιμάρμαρο-Παναθηναϊκό Στάδιο, τηλ.: 210-7560055.
-«Παραδοσιακό Μπακάλικο», Ηλιούπολη, Πλατεία 28ης Οκτωβρίου 2, κοντά στο Δημαρχείο Ηλιούπολης, τηλ.: 210-9954500.
«Ωραίο το προσωπικό / πού να δείτε και το αφεντικό».ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΜΠΑΚΑΛΙΚΟ: από τα καλά τα... καλύτερα!

2 σχόλια:

  1. Πολύ ωραίο site περιγραφές με πολύ φαντασία και χιούμορ. Καλές δουλειές να έχετε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΓΙΆΝΝΗ ΣΟΥ ΣΤΈΛΝΩ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΌ ΜΟΥ ΜΑΙΛ.

    ΜΕ ΕΚΤΊΜΗΣΗ ΚΛΠ.
    ΠΕΤΡΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή