ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΜΠΑΚΑΛΙΚΟ

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΜΠΑΚΑΛΙΚΟ

Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

ΓΙΑΤΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ, ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Τα ελληνικά παραδοσιακά προϊόντα είναι ανώτερα ποιοτικά από τα άλλα, τα συμβατικά προϊόντα, για πολλούς λόγους. Παρακάτω τους αναλύουμε εν συντομία...
Ελληνικά, παραδοσιακά προϊόντα απ' όλη την Ελλάδα στο Παραδοσιακό Μπακάλικο.














ΠΙΟ ΠΟΙΟΤΙΚΑ-ΥΓΙΕΙΝΑ (ΛΟΓΟΙ ΥΓΕΙΑΣ-ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ)
Τα ελληνικά παραδοσιακά προϊόντα, ζωικής και φυτικής προέλευσης, είναι προϊόντα που ταιριάζουν στην ελληνική γη (φύση) και στο ελληνικό κλίμα. Είναι προϊόντα που στα βάθη των αιώνων επιλέχθηκαν να παράγονται από τους προγόνους μας μετά από προσεκτική παρατήρηση και τη συσσωρευμένη εμπειρία χρόνων. Πρόκειται, λοιπόν, για προϊόντα μη εντατικής καλλιέργειας και μη εξουθένωσης της γης ή των ζώων (φυτικού και ζωικού κεφαλαίου). Επιπλέον, οι παραγωγοί και οι παρασκευαστές-προμηθευτές δε χρησιμοποιούν χημικά, πρόσθετα ή άλλες «περίεργες» ουσίες. Ακόμη, παρασκευάζονται με τον παλιό, δοκιμασμένο, παραδοσιακό τρόπο. Έτσι, τα παραγόμενα προϊόντα (που να σημειώσουμε ότι δεν είναι ανεξάντλητα και πανομοιότυπα) ταιριάζουν σε μια υγιεινή διατροφή, και δη ελληνική-μεσογειακή, θωρακίζοντας την καλή υγεία των ανθρώπων. «Είσαι ό,τι τρως», που έλεγαν και αρχαίοι Έλληνες.

ΕΝΤΕΛΕΙ ΦΤΗΝΟΤΕΡΑ (ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΛΟΓΟΙ)
Είναι τελικά φτηνότερα και συμφερότερα από τα υπόλοιπα, «σουπερμαρκετίστικα» προϊόντα. Τα ελληνικά παραδοσιακά προϊόντα, που διατίθενται «χύμα», επιτρέπουν καλύτερες τιμές και τη μη επιβάρυνση από το κόστος συσκευασίας, διαφήμισης-μάρκετινγκ και ταμπέλας. Ο καταναλωτής δεν επιβαρύνεται με το κόστος της διαφήμισης, όπως συμβαίνει με τα συμβατικά. Ακόμη στα «μπακάλικα» ο καταναλωτής δεν αγοράζει «γουρούνι στο σακί» παίρνοντας κάποιο προϊόν και θα δούμε αν τον ικανοποιεί. Σε αυτά μπορεί να δοκιμάσει το προϊόν και να πάρει αυτοπροσώπως όλες τις απαραίτητες πληροφορίες. Στο κάτω κάτω δεν είναι να παίζει κανείς με τη διατροφή του και την υγεία του ή την υγεία των παιδιών του! 

 ΕΛΛΗΝΙΚΑ (ΕΝΙΣΧΥΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ)
Είναι ελληνικά και με την προμήθειά τους ενισχύεται η ελληνική παραγωγή και οικονομία (ειδικά στις αντίξοες σημερινές συνθήκες). Τονώνεται η απασχόληση δημιουργώντας έτσι θέσεις εργασίας σε χωράφια και αγρούς, στάνες, εργαστήρια και σημεία πώλησης.

Παραδοσιακό Μπακάλικο: ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΑ ΤΑ... ΚΑΛΥΤΕΡΑ!

ΣΥΜΒΑΔΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ «ΚΥΚΛΟ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ» & ΤΟΝ «ΚΥΚΛΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ»
Τα ελληνικά παραδοσιακά προϊόντα ακολουθούν τον «κύκλο του χρόνου» και συμβαδίζουν με την εποχή (ο μούστος, για αρκεστούμε σε ένα παράδειγμα, στην εποχή του κι όχι πάντα). Ακολουθούν, επίσης, τον «κύκλο της ζωής». Έτσι σε κάθε ιστορική-οικογενειακή στιγμή βάζουν τη σφραγίδα τους: μελεκούνια, ξεροτήγανα ή μέλι και καρύδι στο γάμο -για να αναφερθούμε μόνο στην περίπτωση του γάμου.

ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΟΙ & ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟΙ ΛΟΓΟΙ
Φέρνουν γεύσεις από τις ιδιαίτερες πατρίδες και ανακαλούν μνήμες, κυρίως γευστικές. Έτσι οι καταναλωτές-πελάτες συνδέονται τρόπον τινά με τον τόπο τους όταν γεύονται το προϊόν-σήμα κατατεθέν του τόπου τους (ρακή-Κρήτη, μαντολάτο-Ζάκυνθος, φέτα-Καλάβρυτα, χαλβαδόπιτα-Σύρος κτλ.). Παίρνουν νοερά, λοιπόν, γεύση από τον τόπο τους…
ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΠΑΦΗ
Διατίθενται κατά βάση σε καταστήματα («μπακάλικα») που κυριαρχεί η εμπιστοσύνη και η προσωπική επαφή και ευθύνη και όχι σε απρόσωπα σούπερ-μάρκετ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου