ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΜΠΑΚΑΛΙΚΟ

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΜΠΑΚΑΛΙΚΟ

Σάββατο 21 Ιουνίου 2014

ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟ 2014 ΤΟ «ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΜΠΑΚΑΛΙΚΟ»


Στο Παραδοσιακό Μπακάλικο του Γιάννη Βογιατζιδάκη, γνωστού ως Μπακαλογιάννη, δόθηκε το φετινό βραβείο «Καλύτερου καταστήματος».
Συγκεκριμένα την Τετάρτη 12 Ιουνίου στο Μουσείο Μπενάκη έγινε για 7η συνεχή χρονιά η ετήσια απονομή των βραβείων ποιότητας του περιοδικού Γαστρονόμος της Καθημερινής.
Ο Μπακαλογιάννης με τη σύζυγό του, Ειρήνη Μανωλά.

Ο Μπακαλογιάννης απευθύνει ένα χαιρετισμό την ημέρα της απονομής.


Δείτε το βιντεάκι από τη μέρα των βραβείων.


Σε μια σεμνή τελετή βραβεύτηκαν 13 μεγάλες και μικρές επιχειρήσεις και παραγωγοί με κοινό στοιχείο την ποιότητα και την καινοτομία των προϊόντων τους. Μεταξύ αυτών και το Παραδοσιακό Μπακάλικο.
Παραθέτουμε τα δημοσιεύματα της εφημερίδας Καθημερινή (Κυριακή 15 Ιουνίου 2014) και του ιστότοπου του περιοδικού Γαστρονόμος.
Μπορείτε να τα βρείτε πατώντας εδώ και εδώ και εδώ. 

Αναλυτικά το δημοσίευμα της Καθημερινής (15 Ιουνίου 2014, Κείμενο Καλλιόπη Πατέρα, σελ. 27):
Βραβεία Ποιότητας 2014
12+1 μικρές και μεγάλες παραγωγικές εταιρείες, 12+1 συναρπαστικές ιστορίες επιτυχίας 
Βραβείο Καταστήματος
Ποιοτικό και ηθικό εμπόριο 
Μόνο ελληνικά προϊόντα πωλούνται στο «Παραδοσιακό Μπακάλικο» του Γιάννη Βογιατζιδάκη, με μια μικρή προτίμηση στην Κρήτη, την ιδιαίτερη πατρίδα του, και στις υπέροχες γραβιέρες της.
Ο βραβευμένος μπακάλης ατενίζει το μέλλον γεμάτος αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση.

Ο Γιάννης Βογιατζιδάκης, ο Μπακαλογιάννης, γνήσιος Κρητικός, ευχαρίστησε τον «Γαστρονόμο» για το βραβείο με μια μαντινάδα: «Πολλά συγχαρητήρια ο Γαστρονόμος έχει, γιατί κατέχει να τιμά τσ’ ανθρώπους απού πρέπει». Το ευχαριστώ, όμως, του το χρωστάμε εμείς. Για τη δουλειά που κάνει και για τον τρόπο με τον οποίο την κάνει.
Στα δύο του καταστήματα, στο Παγκράτι και στην Ηλιούπολη, πωλούνται μόνο ελληνικά ποιοτικά προϊόντα, ψαγμένα από τον ίδιο. Εκεί θα βρείτε τις καλύτερες ίσως γραβιέρες της Αθήνας. Παλαιωμένες από τον ίδιο, σύμφωνα με τη γνωστή... γαλλική παράδοση του affinage. Με ανθρώπους εξυπηρετικούς και ευγενικούς, με γνώση των προϊόντων και τον ίδιο να πρωτοστατεί. Οι πελάτες τον γνωρίζουν και βασίζονται στον λόγο του. Και τους γνωρίζει και ξέρει τις ανάγκες τους. Γι’ αυτό και η σχέση ποιότητας-τιμής είναι άριστη. Ο Γιάννης Βογιατζιδάκης βραβεύεται σχεδόν ως είδος υπό εξαφάνιση. Ως εκπρόσωπος του ηθικού εμπορίου. Γιατί το εμπόριο είναι ένας βασικός κρίκος της αλυσίδας των τροφίμων, συνεχίζει και υποστηρίζει τη δουλειά του καλού παραγωγού.   

Παραδοσιακό Μπακάλικο
  • Πρόκλου 31, Παγκράτι, 210-75.60.055
  • Πλ. 28ης Οκτωβρίου 2, Ηλιούπολη, 210-99.54.500

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου